Beugel

Dentista is blij dat er zo veel kan met beugels. En echt niet alleen om esthetische redenen. Want tanden die goed in het gelid staan, gaan ook langer mee omdat ze minder slijten.

Onze tandartsen voor orthodontie laten tanden, kiezen en kaken mooi op elkaar aansluiten of zetten ze recht. Met slotjes, plaatjes, draadjes of volkomen onzichtbaar. Voor kindertandjes en volwassen tanden.

Als je tanden naar voren staan of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen, heb je een beugel nodig. De beugel zorgt dat tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen en je tanden beter poetsen omdat je borstel overal bij kan. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En rechte tanden zien er natuurlijk ook mooi uit.

Soorten beugels
Er zijn verschillende soorten beugels. Een slotjesbeugel bijvoorbeeld, met metalen of zelfs witte slotjes. Die zit aan je tanden vast. Ook zijn er beugels die je zelf in en uit kunt doen. Soms komt daar een buitenboordbeugel bij. Misschien moet je de beugel dag en nacht dragen. Of je hoeft hem alleen maar ‘s nachts in. Afhankelijk van hoe scheef jouw tanden en kiezen staan en wat er nodig is om ze op de goede plek te krijgen, bepalen we welke beugel voor jou de beste is en wanneer je die beugel moet dragen.

Onzichtbare beugel
Een onzichtbare beugel bestaat uit een bitje of bitjes van transparante kunststof. We noemen ze ook wel aligners. Die aligners schuif je over je tanden en daar zie je dus bijna niets van.

Aligners duwen je tanden en kiezen stap voor stap richting de juiste plek. Je krijgt telkens nieuwe aligners zodat alles geleidelijk naar de gewenste eindpositie verplaatst.

Er zijn verschillende soorten onzichtbare beugels in de markt. Door onze ervaring kunnen we goed adviseren welke aligners het best bij jou passen.

Voordat je aan een onzichtbare beugel begint, maken we een uitgebreide computeranalyse van je gebit. Soms doen we dat tijdens de behandeling nog een keer, zodat we perfect kunnen monitoren of de aligners hun werk goed doen en ‘op schema’ zitten. Zo krijg jij onzichtbaar én comfortabel een perfect resultaat.

We bespreken graag de mogelijkheden.

Afspraak maken

Wij nemen spoedig contact op

We vertellen je graag meer, neem contact op
of bel direct met +31(0)20 218 43 86